Kommenteeri

Täna algab talgute abivahendite saatmine Teeme Ära talgujuhtidele

Teeme Ära talgupäeva meeskond alustas täna talgute abivahendite väljasaatmist talgujuhtidele, et anda hoogu veeohutuse ja igaühe looduskaitsega seotud talgute korraldamisele. Kõik eestimaalased, kellel pole veel 7. mail peetavaks Teeme Ära talgupäevaks talgutöid plaani võetud ja talguid kirja pandud, saavad seda jätkuvalt teha talguveebis aadressil www.teemeara.ee.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüüri sõnul on ettevalmistused üle-eestiliseks talgupäevaks hästi käima läinud. Talgute kirjapanek käib täie hooga ning talgukaart täitub kõikjal üle Eestimaa. „Täna algas seemnepakkide ja kinkekaartide väljasaatmine talgujuhtidele, kes on oma soovidest talguveebis märku andnud,“ lausus Tüür. „Just praegu on õige aeg plaanida talguid ka neil, kes pole seda jõudnud siiani teha. Kui sel nädalal talgud kirja panna, jõuab seemnepakk või kinkekaart talgujuhi valitud pakiautomaati mai esimesel nädalal ehk veel enne talgupäeva.“


Koostöös Päästeametiga on sel kevadel Teeme Ära talgupäeva raames tähelepanu all kodulähedaste veekogude ja väiksemate veesilmade ohutus. Veeohutusega seotud talgutööde hõlbustamiseks saavad talgujuhid toeks ehituspoe 25-eurose kinkekaardi. Tänavu jätkuvad ka looduse mitmekesisuse ning elurikkuse toetamisega seotud talgutööd. Liigirikka niidulillede lapikese rajamise toetuseks saavad talgujuhid soovi korral seemnepaki omamaiste liikidega. 25. aprilli seisuga jagub kinkekaarte veel 150 talgupaika ning seemnepakke 550 talgupaika. Lähem info talguveebis www.teemeara.ee. Talgutele on oodatud kõik eestimaalased!

Üle-eestiline Teeme Ära talgupäev sai tõuke 2008. aasta suurest prügikoristusest ning sellele järgnenud 2009. aasta mõttetalgutest. Alates 2010. aastast on talgute korraldamine iga aktiivse kodaniku, kogukonna ja ühenduse võimalus midagi oma elukeskkonna heaks ise ära teha. Sel kevadel pakub talgupäev muuhulgas hea võimaluse saada paremini tuttavaks meie uute naabritega – nii näiteks koroonaviiruse pandeemia ajal maale kolinud inimestega kui ka meie uute kaasmaalastega, kes on jõudnud Eestisse Ukraina sõja eest põgenedes. Talgutöid tehes ühiselt veedetud hetked aitavad suurendada lisaks iga inimese turvatundele ühiskonna sidusust ning turvalisust.

Teeme Ära egiidi all on igakevadised talgud toimumas Eestimaal juba 15. korda ja ühine talgukevad kulmineerub maikuu esimesel laupäeval. 7. mail toimuvat Teeme Ära talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik. Toetajate ja partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Päästeamet, Sigrid Rausing Trust, Dentsu X, Bauhof, LHV Noortepank, Nordic Hotel Forum, Tele2 jt.

Lisa kommentaar

Email again: